Registrering av kanin

Varför registrera sin kanin?
Förbundet har ett register över alla registrerade tävlingsekipage. Detta är för att ha koll på att kaninerna hoppare med rätt förare på t.ex Svenska Mästerskapen och Sveland Cup.
För att kaninen ska få tävla svår eller elit, samt höjd eller längd så måste den vara registrerad. Rekommendationen är dock att registrera dem tidigare än så. Då har man det gjort, så glöms det inte bort.

Två kaniner i registret kan inte heta samma sak, så vill du att din kanin ska kunna registreras på sitt namn är det bra att registrera den så fort som möjligt, så kan ingen annan "sno" det namnet. Är namnet upptaget kan man lägga till något innan/efter eller så får den tävla med sitt registreringsnummer efter namnet.

Hur registrerar man sin kanin?
Du betalar in 20:- på StKHs pg (251490-9), skriv ditt namn och att det gäller en registrering. Samtidigt mailar du till Anna Odelfalk(stockholmskh@gmail.com)


I ditt mail skriver du:
Kaninens namn
Födelsedatum
Kön
Klassning
Ditt för- och efternamn och medlemsnummer

Sedan får du besked på mejlen att ditt registrering är godkänd och vilket registreringsnummer din kanin får. Under tiden du väntar på registreringsnummer, anmäler du kaninen som "nyreg" om klassen kräver registrering.

Elitregistrering
Om du har en kanin som gått upp till elit i någon gren ska du meddela detta till Skhrf´s kaninregistrator KR@skhrf.com


Detta skriver du i ditt mail:
Kaninens namn
Regnummer
Registrerad ägare
Medlemsnummer
Klubb
Vilken/vilka grenar kaninen blivit elit i
Datum den blev elit

Det är bra om detta görs direkt efter att kaninen gått upp till elit, då kaninen ska vara elitregistrerad för att få tävla elit, och då det annars kan hända att ev. cert blir underkända.

Veteranregistrering
Om du vill registrera ner din kanin till veteran så meddelar du detta direkt till SKHRF´s kaninregistrator KR@skhrf.com

För att en kanin ska kunna bli veteran ska den vara minst 6 år och minst msvklassad i rak eller krok. Registrerar man ner sin kanin till veteran så förblir den veteran och får inte tävla några andra klasser.


Detta skriver du i ditt mail:
Kaninens namn
Regnummer
Födelsedatum
Registrerad ägare, medlemsnummer och klubb

Ägarbyte
Ägarbyte görs till förbundets registrator (KR@skhrf.com)
Skriv då vilken kanin det gäller, dess registreringsnummer, ditt för- och efternamn samt vem kaninen ska registreras över på. Ägarbyte kan registreras av både säljare och köpare, men om köparen gör det måste man kunna uppvisa ägarbevis (ex. mail, köpeavtal, kvitto).

Stockholms Kaninhoppares registrator
Anna Odelfalk - mejl

Sveriges Kaninhoppares Riksförbunds registrator
Anna Odelfalk - mejl


Nya regnummer för Stockholms Kaninhoppares medlemmar
Här!